Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Άλλοι είναι πιο θαρραλέοι και άλλοι πιο επιφυλακτικοί και διστακτικοί απέναντι στα ίδια ζητήματα. Υπάρχουν και κάποιοι που φοβούνται υπερβολικά. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο στη διάρκεια των πρακτικών μαθημάτων, όπου κάποιοι μαθητές νιώθουν να χάνουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους, μπλοκάρουν, δεν μπορούν να αντιδράσουν και είτε αφήνουν χέρια και πόδια από τα χειριστήρια, είτε προσπαθούν με ασυνάρτητες κινήσεις να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Στις Σχολές Οδηγών ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ εκπαιδεύουμε κάνοντας τον υποψήφιο οδηγό να νιώθει σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε του βήμα.

Η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, ασάφειες και ερωτηματικά τα οποία οδηγούν σε καθυστέρηση στην αντίληψη και την εκτέλεση των οδηγιών και τελικά σε αβεβαιότητα και φόβο.

Κάτι που πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους ξεκινώντας τα μαθήματα οδήγησης, είναι πως  τα εκπαιδευτικά οχήματα  παρόλο που περνούν πολλαπλάσιες ώρες στους δρόμους σε σχέση με το μέσο όρο χρήσης ενός συμβατικού οχήματος, έχουν από ελάχιστες έως μηδενικές συμμετοχές σε τροχαία ατυχήματα. Προσέξτε. Όχι απλά δεν προκαλούν ατυχήματα, αλλά δεν συμμετέχουν καν σε αυτά. Αυτό συμβαίνει για έναν και απλό λόγο. Το εκπαιδευτικό όχημα κινείται από τον υποψήφιο οδηγό, εκτελώντας τις οδηγίες του εκπαιδευτή του.

Ο  πιστοποιημένος επαγγελματίας εκπαιδευτής είναι η προσωποποίηση της ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ όσον αφορά την κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Μη φοβάστε λοιπόν.

Γιατί δεν θα είστε ποτέ πιο ασφαλείς σε όλη σας την καριέρα σαν οδηγοί, από ότι είστε μέσα στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο παρουσία του εκπαιδευτή σας.-

English EN Greek EL