Συχνά οι φίλοι που επισκέπτονται τις σχολές οδηγών μας λένε πως ξέρουν να οδηγούν. Έχουν κάνει δοκιμές με φίλους και συγγενείς. Παίρνουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα τους και κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από εκπαίδευση.

Αυτό όμως δεν είναι οδήγηση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν μάθει ίσως να χειρίζονται καλά ένα μηχάνημα, του οποίου όμως δεν γνωρίζουν καν τις βασικές αρχές λειτουργίας.

Ωστόσο, ο καλός χειρισμός του οχήματος από μόνος του, δεν επαρκεί για να οδηγήσει κανείς με ασφάλεια. Στις σχολές οδηγών ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ επικεντρωνόμαστε στη γνώση του κώδικα, την καλλιέργεια αντίληψης και κριτικής σκέψης και κυρίως στον τρόπο λήψης αποφάσεων κατά την οδήγηση. Όλα αυτά είναι καθοριστικοί παράγοντες, τόσο για την ασφαλή όσο και την οικονομική-οικολογική κυκλοφορία. Η προσαρμογή στο οδικό περιβάλλον απαιτεί χρόνο και μέθοδο. Τελειώνοντας κανείς τον υποχρεωτικό από τη νομοθεσία κύκλο μαθημάτων, πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στην οδήγηση μόνος του, με σιγουριά και ασφάλεια.

Τόσο ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα μαθήματα όσο και οι περιοχές και οι διαδρομές στις οποίες θα κινηθούμε, πρέπει να επιλέγονται από τον εκπαιδευτή στοχευμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή. Ο κύριος στόχος δεν είναι το δίπλωμα, αλλά η σωστή και ασφαλής οδήγηση. Όταν κάποιος το κατανοήσει αυτό και το κατακτήσει, βλέπει πως η υπόθεση εξετάσεις οδήγησης και δίπλωμα είναι μια τυπική διαδικασία. Αντίθετα, αν κανείς επικεντρωθεί μόνο στα απαραίτητα για τις εξετάσεις, έχει χάσει την ουσία της εκπαίδευσης. Αφού πάρει το δίπλωμα οδήγησης, καταλήγει να προσφεύγει σε αναγκαστικά ημίμετρα όπως το να “σπάει” τα νεύρα φίλων και συγγενών ταλαιπωρώντας ταυτόχρονα τα αυτοκίνητά τους.

Το άγχος της εξέτασης και μετέπειτα της οδήγησης, φεύγει μόνο μετά από καλή εκπαίδευση. Έτσι δίνεται στον υποψήφιο οδηγό η ικανότητα να λαμβάνει σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο.

Μόνο δίπλα σε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή θα μάθετε “μυστικά” και “tips & tricks” που θα κάνουν την οδήγηση εύκολη και απολαυστική!

English EN Greek EL